8. marca 2010

Hovädzí chvost s hruškami

extra panenský olivový olej., 1,5 kg hovädzieho chvosta., 4 celé cibule., morská soľ a čerstvo zomleté čierne korenie., 2 lyžice koriandra., 500 ml bieleho vína., 4 hrušky., 4 fenikle., ryža varená v pare alebo polenta ako príloha.,
Rúru predhrejte na 180 stupňov C. Panvicu, najlepšie liatinovú, potrite olejom a nechajte ho rozohriať. Vložte chvost a opekajte dozlata zo všetkých strán. Pridajte cibuľu a nechajte zľahka zhnednúť. Zložte z platničky a prípadne presuňte do nádoby na pečenie. Osoľte, okoreňte, posypte koriandrom a zalejte vínom. Zakryte pokrievkou alebo alobalom a pečte 2 hodiny, až začne mäso odpadať od kosti. Ak nezostalo dosť šťavy, pridajte trochu vody alebo vína. Vypnite rúru a mäso v nej nechajte ešte pol hodiny odpočívať, krásne skrehne. Buľvy fenikla a hrušky povarte v pare alebo mikrovlnke, až je všetko mäkké, ale stále drží tvar. Mäso rozdeľte na taniere, naaranžujte fenikel a hrušky a polejte vypečenou šťavou. Podávajte s ryžou alebo polentou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára