7. marca 2010

Kuracia polievka po mexicky

400 g kuracích stehenných rezňov., 1 l hydinového vývaru., 4 pšeničné tortilly (nakrájané na pásiky)., lístky koriandra na posypanie., mesiačiky limetky.,
Koreniaca zmes: 2 lyžičky mletej rasce.,  lyžička mletého koriandra., 1/4 lyžičky čili korenia., 1/4 lyžičky soli., lyžica olivového korenia.,
Najprv zmiešajte koreniacu zmes a potom ňou dôkladne potrite mäso. Vložte do studeného hrnca s nepriľnavým povrchom a postupne zahrejte na stredne silnom plameni. Keď sa začne olej z marinády vypekať, otáčajte mäso, aby sa opieklo zo všetkých strán. Vyberte, nechajte vychladnúť a potom rozdeľte na vlákna. V inom hrnci uveďte do varu vývar, stiahnite z ohňa a vsypte doň tortillu, avokádo a kuracie mäso. Nezohrievajte, avokádo by zhnedlo. Prelejte do misiek a ihneď podávajte posypané koriandrom a s mesiačikmi limetky na pokvapkanie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára