9. januára 2019

Bravčová roláda

hlávka kelu., 2 cibule., 80 g vlašských orechov., 400 g bravčovej panenskej., 6 PL masla alebo rastlinného tuku., 80 g údeného bôčika., 2 dl vývaru – aj z kocky., PL hladkej múky., soľ., mleté biele korenie., muškátový oriešok
Z kelu odoberieme 8 vonkajších listov, ktoré krátko povaríme v osolenej vode. Panenskú nakrájame na 4 porcie, ktoré opečieme z každej strany do červena na 3 PL tuku. Potom ich odložíme na teplé miesto. Na tom istom tuku opražíme pokrájanú cibuľu, a rozmixujeme alebo ju pretrieme cez sito. Pridáme posekané orechy, vymiešame, osolíme, okoreníme. Každý kúsok mäsa obkrútime 2 plátkami bôčika. Zložíme po 2 listy kelu, potrieme ich cibuľovo orechovou masou, navrch uložíme mäso a skrútime do tvaru rolády. Osmažíme na panvici so 4 PL tuku, vlejeme vývar a dusíme na malom ohni asi 20 minút. Zvyšok kelu pokrájame a osmažíme na ostatku tuku (asi 3 minúty), zalejeme troškou vody, osolíme. Krátko podusíme, dochutíme štipkou strúhaného muškátového orieška. Podávame aj s duseným kelom a varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára