2. januára 2019

Cestoviny v salámovej omáčke s aromatickými bylinkami

300 g makarónov., 50 g pikantnej salámy., 50 g mortadely (salámy)., 50 g hrášku., 50 g rajčiakov., 2 cibuľky., dl kuracieho vývaru., rozmarín., šalvia., petržlen., timian., panenský olivový olej., soľ
Ošúpeme pikantnú salámu a mortadelu a nakrájame na kúsky. Do panvice dáme PL panenského olivového oleja, vysypeme nakrájané salámy a 6 – 7 minút pečieme na miernom ohni a miešame drevenou varechou. Potom salám vyberieme. V panvici so salámovým výpekom porestujeme nakrájané cibuľky. Do panvice vložíme opražené kúsky salámy, premiešame a podlejeme horúcim kuracím vývarom. Omáčku ochutíme polovicou nasekaných aromatických bylín, pridáme nakrájané a ošúpané rajčiaky a varíme na slabom plameni asi 5 minút. Medzitým uvarme cestoviny v dostatočnom množstve slanej vody a scedené vložíme do nádoby s omáčkou. Pridáme hrášok a zvyšné byliny, premiešame a ihneď podávame posypané nastrúhaným parmezánom. Keď chceme jedlo odložiť do mrazničky na niekoľko týždňov, cestoviny uvaríme do polomäkka. Rozmrazujeme nad vodnou parou, pritom jedlo podchvíľou miešame. Druhá možnosť je vložiť nádobu s mrazeným jedlom do vyhriatej rúry. Parmezánom posypeme jedlo až tesne pred podávaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára