2. januára 2019

Cestoviny s kuracinou

kg cestovín (vrtuľky)., soľ., 5 cibúľ., 4 strúčiky cesnaku, 600 g mrkvy., veľký karfiol., kg kuracích pŕs., 8 PL oleja., 180 g šunky., mleté čierne korenie., 180 g slnečnicových semiačok., 300 g strúhanej mozzarelly., 2 viazaničky petržlenovej vňate
Vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Uvarené zlejeme do sita a necháme odkvapkať. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nakrájame. Mrkvu oškrabeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na ružičky a asi 5 minút varíme vo vriacej slanej vode. Potom karfiol zlejeme do sita a necháme odkvapkať. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Vo veľkom pekáči rozpálime olej a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom, potom pridáme kuracie mäso. Cestoviny zmiešame s ružičkami karfiolu, kockami mrkvy a šunky, pridáme do pekáča a miešame. Osolíme a pikantne dochutíme mletým čiernym korením. Napokon posypeme slnečnicovými semiačkami a syrom a dáme do predhriatej rúry zapiecť. Cestoviny s kuracinou pečieme 30 minút pri 160 stupňoch C. Pred podávaním nákyp posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára