15. januára 2019

Kapor s kyslou kapustou

4 porcie kapra., 500 g kyslej kapusty., 1/8 l mäsového vývaru (instant)., 1/8 l bieleho vína., 125 ml kyslej smotany., KL nasekanej petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie., citrónovú šťavu., maslo., olej
Kapustu dáme na sito, prepláchneme studenou vodou a jemne vytlačíme. Mäsový vývar pripravíme podľa návodu na obale. Do hrnca vlejeme vývar, víno a necháme prevrieť. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a na miernom plameni dusíme pätnásť minút. Vmiešame kyslú smotanu, v odokrytom hrnci necháme pobublávať približne päť minút, nakoniec vmiešame nakrájanú petržlenovú vňať. Vyčisteného kapra umyjeme, pokrájame na porcie, povrch niekoľkokrát narežeme. Filé osolíme, okoreníme a potrieme citrónovou šťavou. Na panvici zohrejeme olej, filé opražíme, znížime teplotu a dopečieme domäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára