14. januára 2019

Kapustnica s klobásou

500 g kyslej kapusty., 1,3 l vody., 40 g cibule., 50 g masti., mletá paprika., 10 g sušených húb., bobkový list., mleté čierne korenie., 60 g hladkej múky., 0,5 dl 12% smotany., cesnak., soľ., 200 g domácej klobásy
Kyslú kapustu zalejeme vodou a dáme variť. Potom k nej pridáme pokrájanú cibuľu opraženú na masti a zaprášenú mletou paprikou. Huby premyjeme a pokrájané na menšie kúsky, pridáme ku kapuste spolu s bobkovým listom, mletým čiernym korením a varíme asi pol hodiny. Čiastočne upravenú kapustu zahustíme zátrepkou, ktorú pripravíme z múky, smotany a trošku vlažného vývaru z kapusty. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a pomaly varíme za občasného premiešania. Pred dokončením varenia pridáme na tenké kolieska pokrájanú klobásu a kapustnicu ešte trochu povaríme. Podľa potreby dochutíme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára