14. januára 2019

Kurací vývar s krupicovými haluškami

½ kurčaťa., celé čierne korenie., soľ., malá cibuľa., 40 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., petržlenová vňať
KRUPICOVÉ HALUŠKY: dl mlieka., 20 g masla., soľ., 50 g krupice., celé vajce
Kurča umyjeme a dáme variť do studenej vody. Potom pridáme celé čierne korenie, soľ, cibuľu a nakoniec umytú očistenú koreňovú zeleninu. Varíme pomaly. Keď je kurča mäkké, vývar scedíme, mäso z kurčaťa a koreňovú zeleninu pokrájame a vložíme do hotového vývaru spolu s uvarenými krupicovými haluškami. Polievku dochutíme a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou.
Do vriaceho mlieka dáme maslo, soľ a za stáleho miešania vysypeme krupicu. Cesto necháme trocha vychladnúť a potom doňho zamiešame celé vajce. Pripraveného cesta lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vyvárame v osolenej vode.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára