800 g filé z lososa., 200 g zelenej špargle., 2 celé cibule., 60 g masla., 200 g jazmínovej ryže., 50 – 100 g lososieho kaviáru., 2 – 3 dl kuracieho vývaru., 4 dl bieleho vína Irsai Oliver., 6 dl smotany., 6 dl oleja., soľ., mleté korenie
Jemne nakrájanú cibuľu podusíme na masle, zalejeme bielym vínom a povaríme, aby sa tekutina odparila. Tenšiu časť lososieho filé pokrájame na kocky. Hrubšiu časť nakrájame na plátky a na niekoľkých kvapkách oleja ich na miernom ohni opečieme. Predvarenú ryžu vložíme na udusenú cibuľu, pridáme kocky lososieho mäsa a zalejeme vývarom a smotanou. Osolíme, okoreníme a pomaly privedieme do varu. Špargľu sparíme a až pred podávaním ju poukladáme na tanier. Z hotového rizota vytvoríme pomocou šálky kopčeky, ktoré vyklápame na špargľu rozloženú na tanieri. Na kopčeky položíme pečené lososie plátky. Rybie mäso potom ešte prikryjeme vrstvou lososieho kaviáru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára