4 plátky lososa., múka., 50 g ságy vita., 250 g miešaných húb., cibuľka., 2 PL panenského olivového oleja., dl bieleho vína., dl smotany., pažítka., soľ., korenie
Z lososa odstránime kožu, mäso posypeme múkou a domäkka opečieme na ságe vita. Očistené a nakrájané hríby (malé uchováme v celku) sparíme vriacou vodou a po 2 minútach scedíme. V panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme huby, niekoľko minút podusíme a varíme asi 15 – 20 minút. Dochutíme smotanou a varíme na slabom plameni do zhustnutia. Napokon do omáčky vložíme kúsky lososa a odložené malé huby, osolíme, okoreníme, pridáme pažítku a prevaríme. Pri príprave môžeme použiť mrazené polotovary – lososa a hríby. Huby si zásadne pripravujeme do mrazničky sami (iba také, o ktorých s istotou vieme, že sú jedlé) a po vytiahnutí ich sparíme vriacou vodou. Hríby v mrazničke však neskladujeme dlhšie ako 3 – 4 týždne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára