½ hlávky kapusty., kalifornskú (dužinatú)., papriku., 250 g dusenej ryže., ½ viazaničky kôpru., vajíčko., 200 g anglickej slaniny (bacon)., 600 g lososových plátkov., 10 g masla., 2 citróny., 10 g syra niva., soľ., korenie., olej
Kapustu rozoberieme na listy, ktoré na okamih vložíme do vriacej slanej vody. Po sparení listy kapusty okamžite ochladíme a necháme odkvapkať. Papriku nakrájanú na malé kocky osmažíme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme, pridáme k nej varenú ryžu, polovicu viazaničky jemne nasekaného kôpru a polovicu viazaničky rovnako nasekanej pažítky. Všetko necháme dobre osmažiť. Potom primiešame jedno vajíčko a celú zmes usmažíme. Zmesou naplníme sparené listy kapusty, každý list po zabalení ešte zavinieme do plátku anglickej slaniny, ktorý prepichneme špáradlom. Plátky lososieho mäsa osolme, okoreníme a upečieme na panvici na niekoľkých kvapkách oleja spolu s plnenými kapustovými listami. Potom lososa i kapustové knedličky vyberieme a k zvyšnej olejovej šťave pridáme maslo. Prihodíme citrón nakrájaný na dieliky, polovicu viazaničky pažítky a rozdrobenú nivu. Vznikne omáčka, s ktorou podávame lososa s plnenými kapustovými listami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára