4 plátky lososa po 150 g bez kože a kostí., 600 g hlivy ustricovej (najlepšie sivej aj bielej)., 2 PL olivového oleja., celé čierne korenie., soľ
Hlivy očistíme a umyjeme. Opláchneme a osušíme kúsky lososa, osolíme ich a okoreníme. Na panvici, na ktorú sa zmestia 4 kúsky ryby, zohrejeme lyžicu olivového oleja. Rozložíme na ňu kúsky ryby a necháme dusiť asi 10 minút na miernom ohni. Nemiešame, ani rybu neotáčame. V hrnci zohrejeme druhú lyžicu oleja, na ňom na prudkom ohni opražíme hlivy a osolíme ich. Kúsky ryby dáme na tanier obložíme hlivami, osolíme, okoreníme s hneď podávame. Jedlu môžeme dodať zvláštnu chuť pridaním čerstvých bylín (šalvie, bazalky), prípadne pokropením maslom a citrónovou šťavou.
Ak sú hlivy znečistené, opláchnite ich pod tečúcou vodou, ale nemáčajte ich vo vode dlho. Potom ich jemne, ale dôkladne osušte utierkou alebo papierom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára