400 g mletého mäsa (miešané bravčové a hovädzie)., 2 PL hladkej múky., vajce., soľ., mleté čierne korenie., 100 tuku
OMÁČKA: cibuľu., väčší zeler., KL mletej červenej sladkej papriky., trochu mletej papriky pálivej, klinček., bobkový list., voda na podlievanie
Do mletého mäsa pridáme múku, vajce, soľ, korenie, dobre premiešame a na doske tvarujeme väčšie guličky, ktoré opečieme na horúcom tuku. Po opečení ich vyberieme a pripravíme si omáčku. Do výpeku pridáme pokrájanú cibuľu, speníme ju, pridáme očistený, jemne postrúhaný zeler. Necháme ho trošku osmažiť a dáme obidva druhy mletej papriky, klinček, bobkový list, pridáme opečené mäsové guličky, podlejeme vodou a asi 25 minút dusíme. Omáčku už nezahusťujeme. Ako prílohu podávame zemiaky alebo ryžu.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára