500 g bravčového mäsa., 3 PL strúhanky., 3 PL mlieka., 50 g slaniny., malá cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., vajce., 2 PL masla., ¼ smotany., PL hladkej múky., citrónová šťava a kôra
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a jemne zomelieme. Strúhanku pokropíme mliekom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme do sklovita. Potom ju pridáme k zomletému mäsu spolu s navlhčenou strúhankou a postrúhanou cibuľou, osolíme, okoreníme a premiešame s vyšľahaným vajcom. Na doštičke posypanej strúhankou formujeme kroketky, ktoré opečieme na rozohriatom masle. Potom ich pečieme v rúre asi 25 minút. Aby sa maslo nepripálilo podlievame vodou alebo vývarom. Krokety vyberieme a do šťavy vlejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania omáčku dobre povaríme a po odstavení dochutíme citrónovou šťavou. Počas dusenia môžeme do šťavy pridať trošku postrúhanej citrónovej kôry. Vhodnou prílohou sú zemiaky, knedle alebo cestoviny.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára