15. januára 2019

Pečený pstruh so zeleninovou prílohou

kg pstruha., 2 dl tokajského vína „sabayon“., 100 g kryštálového cukru., 2 dl smotany., 6 vajec., 300 g cukety., 300 g mrkvy., 300 g brokolice., 300 g karfiolu., trochu cesnaku., olivový olej., soľ., mleté čierne korenie
Mrkvu a cuketu nakrájame na kolieska, brokolicu a karfiol rozoberieme na jednotlivé ružičky. Mrkvu a karfiol dáme do osolenej vriacej vody a ochutíme cesnakom a mletým korením. Brokolicu a cuketu vložme do vody až po tom, keď mrkva a karfiol trochu zmäknú. Vzápätí zeleninu uvaríme domäkka a scedíme. Pstruha vykostíme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Vajíčka rozbijeme a oddelíme od seba vaječné žĺtky a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom, soľou, mletým korením, tokajským vínom a smotanou miešame vo vodnom kúpeli tak dlho, pokým zmes nezhustne. Pečeného pstruha podávame s uvarenou zeleninou a omáčkou z vína „sabayon“.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára