vypitvaný zubáč (1,5 – 2 kg)., cibuľa., zelerová vňať., biele korenie., ½ žemle., šálka vlažného mlieka., 100 g postrúhaných mandlí., orechy., trocha pažítky., žĺtok., 2 PL citrónovej šťavy., soľ., postrúhaný muškátový orech., rybí vývar
Cibuľu ošúpeme a postrúhame na jemno. Zmiešame so zelerovou soľou a korením do korenistej masy, ktorou potrieme zubáča zvonka i zvnútra. Rybu prikryjeme alobalom a necháme postáť. Medzičasom sformujeme masu zo žemle namočíme do mlieka, mandlí, orechov, ž´tku, cesnaku a citrónovej šťavy. Prichutíme korením, soľou a muškátovým orechom. Rybu naplníme touto masou a otvor uzatvoríme špajdľami. Rybí vývar nalejeme do nádoby a zubáča položíme na sitko. Nádoby prikryjeme, privedieme do varu. Nakoniec znížime teplotu a zubáča dusíme ešte 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára