15. januára 2019

Rybie filé s rumom a kukuricou

750 g rybieho filé., šťavu z jedného citróna., soľ., trochu mletej červenej papriky., 200 g kukurice (mrazená, konzerva)., 6 PL oleja., 2 nakrájané cibule., 2 PL kryštálového cukru., 3 cl rumu., 200 ml vody., 4 PL kyslej smotany
Filé potrieme citrónovou šťavou, osolíme, posypeme červenou paprikou a necháme odležať. Na polovici oleja opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme kukuricu a dusíme. Posypeme kryštálovým cukrom, zalejeme rumom, podlejeme vodu, osolíme a domäkka udusíme. Do hotového primiešame kyslú smotanu. Na zvyšnom oleji z oboch strán dochrumkava opečieme rybie filé. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára