15. januára 2019

Rybie filé s horčicovou omáčkou

4 ks filé., šťava z citróna., štipka čierneho korenia., cibuľa., 2 klinčeky., 150 g póru., 4 dl rybieho vývar., bobkový list., soľ., 2 – 3 PL stredne štipľavej horčice., 250 g smotany na šľahanie., 4 PL Sherry., 2 – 3 PL maizeny., ½ viazaničky estragónu
Rybie filé umyjeme, osušíme a potrieme citrónovou šťavou, okoreníme a vložíme do nálevu, ktorý sme pripravili tak, že sme v osolenom rybacom vývare 15 minút varili bobkový list, cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky a nakrájaný pór. Rybu v náleve varíme asi 10 minút, potom ju vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do 0,25 l rybacieho vývaru pridáme horčicu, smotanu na šľahanie a sherry. Prevaríme a zahustíme maizenou rozpustenou v troche vody. Dochutíme. Do omáčky primiešame najemno nasekané lístky estragónu. Rybie filé podávame s horčicovou omáčkou. Pri príprave môžeme použiť mrazené rybie filé. Vývar si môžeme pripraviť vopred a po vychladnutí odložiť v plastovej nádobe do mrazničky, kde vydrží až 6 mesiacov. Nádobu nesmieme naplniť až po uzáver, pretože vývar pri mrazení zväčší objem. Najlepšie je zmraziť ho v menších kartónových krabičkách vystlaných mikroténovými vrecúškami. V takom prípade mrazený vývar ľahko vyberieme a hneď použijeme. Rybací vývar pripravíme s vody, vína a nadrobno nakrájanej polievkovej zeleniny a rybacích kostí, ktoré spolu varíme asi 30 minút, okoreníme a precedíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára