15. januára 2019

Šalát so smotanovým vyprážaným kurčaťom

4 kuracie stehná., 250 ml kyslej smotany., šťavu z polovice citrón., trochu majoránu., 50 g hladkej múky., 2 vajcia., 50 g strúhanky., mleté čierne korenie., olej na vyprážanie., hlávku zeleného listového šalátu., paradajku., ocot., soľ., mleté čierne korenie., olej
Kuracie stehná vykostíme a stiahneme s kože. Smotanu premiešame s citrónovou šťavou, trochou majoránu, mletým čiernym korením a zarovnanou KL soli, vmiešame mäso a na noc odložíme do chladničky. Mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať, obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku a strúhanke a v horúcom oleji dozlata vypražíme. Nakrájame na široké rezance. Šalát umyjeme, natrháme na menšie kúsky, paradajku umyjeme a nakrájame, v mise premiešame s nálevom: metličkou prešľaháme ocot, olej, soľ, mleté korenie a trochu vody. Na misu uložíme šalát, navrch poukladáme mäsové rezance a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára