200 g uvareného alebo upečeného kuracieho mäsa., 100 g kreviet., 200 g tekvice naloženej v sladkokyslom náleve., 100 g čerstvých šampiňónov., 2 plátky ananásu., malá konzerva mandarínok
ZÁLIEVKA: 150 g créme fraiche., 4 PL octu., PL ostrej horčice., na špičku noža ďumbier., KL karí korenia., KL ríbezľového lekváru., soľ., korenie., 1/8 vyšľahanej šľahačky
OZDOBA: šalátová uhorka., niekoľko šalátových listov., zväzok kôpru
Kuracie mäso pokrájame na malé kocky, vložíme do misy a spolu s dobre umytými a odkvapkanými krevetami. Tekvicu scedíme, dáme odkvapkať a pokrájame na malé kocky. Šampiňóny pokrájame na plátky, ananás spolu s mandarínkami scedíme. Všetky prísady pridáme ku kuraciemu mäsu a opatrne premiešame. Na šalátovú zálievku zmiešame creme fraiche s octom a vyšľaháme do penista. Ochutíme ďumbierom, korením, lekvárom a pridáme šľahačku. Zálievku opatrne nalejeme na šalát. Šalátovú uhorku rozkrojíme po dĺžke, vyberieme jadierka a polovice uhorky rozkrojíme po šírke. Šalát naaranžujeme na uhorky a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára