15. januára 2019

Vyprážaná ryba

400 g tresky., soľ., mleté biele korenie., mleté čierne korenie., citrónová šťava., hrubá múka., mletá červená paprika., mletá pálivá paprika., cesnak., olej., olivový olej., sušená cibuľa
Tresku pokrájanú na kúsky posolíme, okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť na chladnom mieste. Do hrubej múky pridáme mletú sladkú červenú papriku, mletú pálivú papriku a mleté čierne korenie. Odležané kúsky ryby obalíme v ochutenej múke a vypražíme v panvici na rozpálenom oleji. Olúpaný cesnak pokrájame na plátky a opečieme ich na olivovom oleji. Opečené kúsky ryby podávame so sušenou cibuľou a s opečenými plátkami cesnaku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára