15. januára 2019

Arašidové rybie filé

600 g rybieho filé., 100 g nesolených arašidov., lyžica masla., lyžica podravky., 2 červené papriky – kápie., menšia cibuľa., dl vývaru alebo červeného vína., mleté biele korenie., soľ., hladká múka na obalenie., olej na opečenie., plátky citróna na ozdobenie
Plátky filé okoreníme bielym korením, osolíme a obalíme v hladkej múke. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú papriku, arašidy, podravku a filé. Po oboch stranách opečieme do zlatista. Pred dokončením zalejeme vývarom alebo červeným vínom. Zjemníme maslom a ešte krátko podusíme. Jednotlivé porcie filé ozdobíme plátkom citróna a podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi. Nezabudnite na šalát z čerstvej zeleniny, ktorý urobí z tohto jedla skutočnú lahôdku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára