500 – 600 g bravčového mäsa z pliecka., soľ., citrón., 50 g slaniny., 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)., cibuľa., 8 zrniek čierneho korenia., 3 – 4 zrnká nového korenia., voda., ¼ l smotany., 40 g hladkej múky., cukor
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, osolíme, zalejem KL citrónovej šťavy, rozpustenou slaninou, prikryjeme a necháme deň odležať. Potom mäso na slanine po oboch stranách opečieme, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájanú cibuľu a korenie. Podlejeme vodou a dusíme prikryté asi 30 minút. Potom odkryté pečieme za občasného podlievania až do mäkka. Upečené mäso vyberieme, nakrájame na porcie. Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a cukor. Hotovú omáčku precedíme na mäso. Podávame s knedľou.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára