Mäso, namočenú žemľu v mlieku a vyžmýkanú a olúpané zemiaky jemne zomelieme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme jedno vajce, postrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme fašírky ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách.
9. januára 2019
Dolniacke fašírky
500 g bravčového pliecka., ½ žemle., asi 160 g uvarených zemiakov v šupke., 2 dl mlieka., soľ., mleté čierne korenie., 2 vajcia., kúsok citrónovej kôry., 150 g strúhanky., olej na vyprážanie
Mäso, namočenú žemľu v mlieku a vyžmýkanú a olúpané zemiaky jemne zomelieme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme jedno vajce, postrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme fašírky ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách.
Mäso, namočenú žemľu v mlieku a vyžmýkanú a olúpané zemiaky jemne zomelieme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme jedno vajce, postrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme fašírky ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji po oboch stranách.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára