9. januára 2019

Dusené bravčové s rajčiakmi, kukuricou a baklažánmi

200 g bravčového bôčika., 200 g bravčového mäsa z pliecka., soľ.., mleté čierne korenie., cibuľu., 50 g masti., 200 g baklažánu., kukuricu., 2 rajčiaky., 30 g hladkej múky., mäsový vývar alebo voda., PL kečupu., 2 dl kyslej smotany., zelená petržlenová vňať
Bôčik a pliecko pokrájame na kocky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu posekáme nadrobno, speníme na masti, pridáme pokrájané mäso a za stáleho miešania prudko opečieme. Potom pridáme olúpaný a pokrájaný baklažán, zrnka uvarenej kukurice a olúpané pokrájané rajčiaky, zahustíme múkou opraženou nasucho a uvaríme do mäkka. Počas varenia podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou. Nakoniec ochutíme kečupom, primiešame kyslú smotanu a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára