15. januára 2019

Flambované garnáty

20 ks garnátov., 50 ml rumu., olivový olej chlieb., petržlenová vňať., soľ
Čerstvé garnáty povaríme vo vriacej posolenej vode asi 3 – 5 minút. Scedíme ich, vylúpneme a oddelíme hlavičku. Plne ich nahradí polotovar, ktorý tvoria ž blanšírované mrazené garnáty. Rozmrazujeme ich zabalené v chladničke. Keď sú zatavené v obale, ktorý neprepúšťa vodu, môžeme ich rozmraziť tak, že ich aj s obalom ponoríme do nádoby so studenou vodou. (Nikdy nerozmrazujeme v teplej vode ani pri izbovej teplote.) Po rozmrazení sú vhodné na ďalšiu kuchársku úpravu. Garnáty potrieme olejom a pražíme niekoľko minút na panvici. Nakoniec ich polejeme rumom a flambujeme. Flambované garnáty podávame napichnuté na špajľach s krajcami maslového chleba a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára