Čerstvé garnáty povaríme vo vriacej posolenej vode asi 3 – 5 minút. Scedíme ich, vylúpneme a oddelíme hlavičku. Plne ich nahradí polotovar, ktorý tvoria ž blanšírované mrazené garnáty. Rozmrazujeme ich zabalené v chladničke. Keď sú zatavené v obale, ktorý neprepúšťa vodu, môžeme ich rozmraziť tak, že ich aj s obalom ponoríme do nádoby so studenou vodou. (Nikdy nerozmrazujeme v teplej vode ani pri izbovej teplote.) Po rozmrazení sú vhodné na ďalšiu kuchársku úpravu. Garnáty potrieme olejom a pražíme niekoľko minút na panvici. Nakoniec ich polejeme rumom a flambujeme. Flambované garnáty podávame napichnuté na špajľach s krajcami maslového chleba a petržlenovou vňaťou.
15. januára 2019
Flambované garnáty
20 ks garnátov., 50 ml rumu., olivový olej chlieb., petržlenová vňať., soľ
Čerstvé garnáty povaríme vo vriacej posolenej vode asi 3 – 5 minút. Scedíme ich, vylúpneme a oddelíme hlavičku. Plne ich nahradí polotovar, ktorý tvoria ž blanšírované mrazené garnáty. Rozmrazujeme ich zabalené v chladničke. Keď sú zatavené v obale, ktorý neprepúšťa vodu, môžeme ich rozmraziť tak, že ich aj s obalom ponoríme do nádoby so studenou vodou. (Nikdy nerozmrazujeme v teplej vode ani pri izbovej teplote.) Po rozmrazení sú vhodné na ďalšiu kuchársku úpravu. Garnáty potrieme olejom a pražíme niekoľko minút na panvici. Nakoniec ich polejeme rumom a flambujeme. Flambované garnáty podávame napichnuté na špajľach s krajcami maslového chleba a petržlenovou vňaťou.
Čerstvé garnáty povaríme vo vriacej posolenej vode asi 3 – 5 minút. Scedíme ich, vylúpneme a oddelíme hlavičku. Plne ich nahradí polotovar, ktorý tvoria ž blanšírované mrazené garnáty. Rozmrazujeme ich zabalené v chladničke. Keď sú zatavené v obale, ktorý neprepúšťa vodu, môžeme ich rozmraziť tak, že ich aj s obalom ponoríme do nádoby so studenou vodou. (Nikdy nerozmrazujeme v teplej vode ani pri izbovej teplote.) Po rozmrazení sú vhodné na ďalšiu kuchársku úpravu. Garnáty potrieme olejom a pražíme niekoľko minút na panvici. Nakoniec ich polejeme rumom a flambujeme. Flambované garnáty podávame napichnuté na špajľach s krajcami maslového chleba a petržlenovou vňaťou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára