15. januára 2019

Frikasé z morských rýb s hlivou ustricovou

500 g hlivy ustricovej., 400 g plátkov morskej ryby s pevným mäsom – napríklad halibut., 400 g inej ryby., 160 g ságy vita., citrón., pažítka., soľ., mleté čierne korenie
Hlivy očistíme, umyjeme. Jemne osušíme a nakrájame na širšie prúžky. Ryby nakrájame na trochu väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme. V panvici roztopíme 50 g ságy vita. Pridáme kúsky rýb a opekáme ich do zlatista približne 7 minút a pritom ich viackrát obraciame. V druhej panvici roztopíme 50 g ságy vita, pridáme hlivu a dusíme za občasného miešania asi 5 minút. Huby prichutíme. Podávame v hlbšej miske, kde huby a ryby zľahka premiešame. Napokon pridáme zvyšok ságy vita, šťavu z citróna dáme do panvice, v ktorej sme pripravovali hlivy. Varíme približne 2 minúty a tým polejeme ryby. Posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára