20 garnátov (bez hlavy á 20 g)., 3 – 4 PL oleja., soľ., kayenské korenie., červená papriky., žltá paprika., zväzok bazalky., 300 g smotanového jogurtu., postrúhaná kôra z limeta (pomaranča)., 2 PL limetovej šťavy., biele korenie čerstvo pomleté., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., väčší rímsky šalát., zväzok lahôdkovej cibuľky., 400 g mozarely
Garnáty nakrojíme po dĺžke a vyčistíme. V horúcom oleji opekáme 2 – 3 minúty za stáleho obracania, pridáme soľ a kayenské korenie. Vyberieme a necháme ochladnúť. Papriky rozkrojíme na polovice a vyčistíme od semien. V predhriatom grile a strednom rošte grilujeme vyčistenú papriku položenú vnútornou stranou dolu 10 – 12 minút. Vyberieme ju, keď sa začnú tvoriť čierne pluzgiere, zakryjeme vlhkou utierku a necháme vychladnúť. Potom stiahneme šupku a pokrájame na tenké pásiky. Listy bazalky nahrubo posekáme. Spolu s limetovou kôrou a šťavou vmiešame do jogurtu a najemno rozmixujeme. Osolíme, pridáme čierne korenie. Nakoniec pridáme najemno posekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Zo šalátu odstránime vonkajšie listy, ostatné dobre umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky široké 2 cm lahôdkovú cibuľku pokrájame na tenké kolieska. Mozarelu pokrájame na malé kocky. Šalát premiešame s cibuľkou, pásikmi papriky a s garnátmi upravíme na veľkú misu. Zalejeme nálevom, posypeme kockami mozareli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára