menšieho kapra., soľ., mleté čierne korenie., hladkú múku na obaľovanie., olej., menšiu cibuľu., 2 bobkové listy., 2 lyžice kečupu., masox., 200 ml červeného vína., 4 zrnká nového korenia., citrón., petržlenovú vňať
Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme. Každý kúsok osolíme, okoreníme pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme olej, porcie ryby opražíme na oboch stranách do ružova a odložíme ich na teplý tanier. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkový listy, nové korenie, kocku masoxu rozmiešanú v teplej vode a víno. Premiešame a chvíľu povaríme. Zmes precedíme, vložíme do nej porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte asi desať minút. Hotové ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára