15. januára 2019

Kapor na francúzsky spôsob

600 g zemiakov., soľ., PL masti na vymastenie misy., 2 vajcia uvarené na tvrdo., 50 g postrúhaného syra., potlčená rasca., 4 porcie kapra., citrón., zelená petržlenová vňať., PL masla., citrónová šťava., PL kôpru posekaného nadrobno
Očistené zemiaky pokrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme jedným uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou, navrch uložíme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy. Každú porciu niekoľko ráz narežeme, do otvorov povkladáme plátky citróna, osolíme, posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. Hotové porcie kapra ozdobíme druhým uvareným vajcom pokrájaným na osminky a posypeme kôprom posekaným nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára