15. januára 2019

Kapor na sardeli so šampiňónmi

800 g kapra., soľ., mleté čierne korenie., hladká múka., 4 PL oleja., 2 dl červeného vína., 100 g sterilizovaných šampiňónov., 50 g sardelového masla., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., citrónová šťava., PL zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno
Umytého a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou a opražíme v rozohriatom oleji. Potom zalejeme polovicou vína, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, sardelové maslo, cibuľu posekanú nadrobno a rozotretý cesnak, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je kapor takmer mäkký, polejeme ho zvyškom vína, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára