14. januára 2019

Krémová karfiolovo hríbová polievka

karfiol (cca 250 g)., 250 g šampiňónov., cibuľu., olej., PL hladkej múky., l slepačieho vývaru., asi 300 ml mlieka., soľ., čierne korenie., mätové listy na ozdobu
Šampiňóny a cibuľu nakrájame a jemne na oleji osmažíme. Pridáme múku a postupne za stáleho miešania prilievame slepačí vývar (môže byť aj bujón z kocky). Necháme zovrieť. Karfiol rozoberieme na ružičky, vložíme do vriaceho vývaru spolu s korením a pomaly varíme asi 25 minút. Potom polievku rozmixujeme, alebo prepasírujeme, pridáme mlieko a ešte dve minúty povaríme. Podávame ozdobené čerstvými lístkami mäty alebo petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára