250 g veľkých jačmenných krúp., cibuľa., 150 g húb (hliva., šampiňóny a iné)., žltá paprika., 250 g brokolice., 150 g údeného mäsa (varené)., 0,5 l piva., 1,8 l vývaru (prípadne kocka)., 2 zväzky pažítky., soľ., čierne korenie., tymián., margarín
Deň pred varením namočíme krúpy do studenej vody, aby zmäkli. Očistené huby a papriku pokrájame na rovnaké malé kúsky. Obielenú cibuľu pokrájame nadrobno. Brokolicu rozdelíme na drobné ružičky. Z namočených krúp zlejem vodu a necháme ich dobre odkvapkať. Cibuľu a krúpy opražíme na lyžičke margarínu, prilejeme pivo, vývar necháme povrieť a postupne dovárame na slabom plameni 10 minút. Údené mäso pokrájame na plátky hrubé cm a potom na pásiky 2 cm široké. Mäso a zeleninu pridáme do polievky a ešte 10 minút povaríme. Pažítku najemno posekáme. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením, tymiánom a nakoniec na tanieri posypeme posekanou pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára