15. januára 2019

Letný zeleninový šalát

200 g šalátových uhoriek., 100 g zelenej papriky., 200 g rajčiakov., zväzok reďkvičky., ½ hlávkového šalátu., 40 g cibule., 100 g tvrdého syra., 50 g šunky., soľ., mleté čierne korenie., olej., ocot., biely jogurt alebo kyslé mlieko
Na malé kocky posekáme uhorky a papriku, rajčiaky a reďkvičky pokrájame na rezance, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na kocky nakrájaný syr a šunku. Zmes osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dochutíme niekoľkými kvapkami octu a zľahka premiešame. Šalát rozdelíme do porcelánových alebo sklenených misiek a polejeme rozmiešaným jogurtom alebo kyslým mliekom. Necháme v chladničke vychladiť. Podávame ako samostatný pokrm alebo k mäsu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára