filety z lososa., čerstvá brokolica., karfiol., mrkva., voda., ocot., olivový olej., cesnak., morská soľ., šafrán., mleté čierne korenie., sladká smotana., solamyl., citrón., petržlenová vňať
Filety z lososa opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky široké päť centimetrov. V hrnci privedieme do varu nálev z vody, octu, cesnaku, soli, čierneho korenia a šafránu. Kúsky lososa ponoríme opatrne do vriaceho nálevu a jemne povaríme asi desať minút. Lososa vyberieme. Vývar zahustíme sladkou smotanou a solamylom, pár minút povaríme. Omáčku scedíme a ochutíme citrónom. Očistenú a nakrájanú zeleninu povaríme desať minút v slanej vode. Vyberieme ju a orestujeme na olivovom oleji na prudkom ohni. Ochutíme ju nakrájaným cesnakom. Zeleninu aj kúsky ryby poukladáme na tanier a prelejeme šafránovou omáčkou. Ozdobíme citrónom, petržlenovou vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára