15. januára 2019

Losos vo vínovej omáčke

600 g lososa., 150 g šalotky., dl suchého bieleho vína., dl smotany., 150 g masla., troška vínneho octu., veľkú hlávku karfiolu., 10 – 12 ks čerešňových paradajok., viazaničku petržlenovej vňate., olej., majorán., škoricu., zázvor., soľ., mleté čierne korenie
Osolené a okorenené lososie filé opečieme na malom množstve oleja. Potom dáme rybu nabok a na zvyšnej šťave orestujeme šalotku. Zalejeme ju bielym vínom, osolíme ochutíme škoricou, strúhaným zázvorom, niekoľkými byľkami majoránu a bielym vínnym octom. Prilejeme smotanu, a potom cibuľku dusíme, pokým nezmäkne. Do vriacej slanej vody dáme karfiol a uvaríme do chrumkava. Potom ho rozoberieme na ružičky a osmažíme na rozohriatom masle s čerešňovými paradajkami rozkrojenými na polovicu nakoniec k nemu primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Lososa podávame s touto karfiolovou prílohou a s ragú zo šalotky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára