2 vypitvané zlaté makrely., šťavu z citróna., soľ., korenie., posekanú petržlenovú vňať., pažítku., 2 PL hladkej múky., 4 PL olivového oleja., 2 tvrdšie banány., avokádo
Ryby dôkladne opláchneme studenou vodou, potrieme citrónovou šťavou a soľou, posypeme korením, posekanou vňaťou a odložíme na 20 minút na chladné miesto. Potom ryby ovalíme múkou a na dostatočnom množstve oleja opečieme na strednom ohreve do zlatožlta. Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a na menšom množstve oleja opečieme zo všetkých strán dohneda (z každej strany asi 3 minúty). Vyberieme z panvice a zbavíme prebytočného tuku servítkov. Prekrojíme avokádo, vyberieme kôstku, dužinu nakrájame na tenké plátky. Osmažené makrely pokladieme na taniere, obložíme kúskami opekaných banánov a plátkami avokáda. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou a pikantnou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára