2 vykostené makrely., 4 - 5 bobkových listov., celé čierne korenie., citrón., 150 g červenej cibule., dl bieleho vínneho octu., soľ., strúčik cesnaku., 4 PL olivového oleja., zväzok mäty
Umyté a osušené makrelie plátky vložíme do veľkej panvice, pokvapkáme ich 3 PL citrónovej šťavy, prilejeme toľko vody, aby prikryla ryby, pridáme 2 bobkové listy a dáme zovrieť. Panvicu vezmeme zo sporáka a plátky ryby v nej necháme asi 5 minút marinovať. Cibuľu nakrájanú na krúžky, ocot, zvyšnú citrónovú šťavu a bobkové listy dáme zovrieť a asi 3 minúty podusíme. Keď nálev vychladne, primiešame citrónovú kôru, soľ, korenie, rozotretý cesnak a olej. Makrelové plátky uložíme vedľa seba do plytkej misky, zalejeme cibuľovou marinádou, posypeme mätovými lístkami, prikryjeme fóliou a 2 hodiny na chladnom mieste marinujeme. Podávame ozdobené bobkovými listami, mätou a citrónom. Keď marinované makrely vložíme do plytkých hliníkových misiek a zalejeme marinádou (medzi obsahom misky a vrchnákom musí zostať asi cm voľného priestoru), môžeme makrely uchovať v mrazničke 3 mesiace. Pred konzumáciou necháme rozmraziť v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára