15. januára 2019

Marinovaný losos

4 plátky vykosteného lososa (800 g)., 0,5 dl ryžového vína., 60 g cukru., dl sójovej omáčky., 400 g ružičkového kelu., soľ., 300 g mrkvy., dl smotany na šľahanie., 2 vajcia., soľ., korenie., štipka cukru., muškát., 2 PL oleja., cibuľa., 50 g prerastenej slaniny
Do nálevu z ryžového vína, cukru a sójovej omáčky vložíme umyté a osušené plátky lososa a 30 minút marinujeme. Očistený ružičkový kel rozoberieme na lístky a sparíme osolenou vriacou vodou, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Umytú mrkvu nakrájame na plátky a 15 – 20 minút podusíme v mierne osolenej vode. Potom vodu zlejeme, mrkvu rozmixujeme a primiešame smotanu na šľahanie, vajcia a ochutíme. Dusíme neprikryté vo vodnom kúpeli 20 – 25 minút. Vyberieme. Necháme postáť. Lososa vyberieme z marinády, osušíme a na horúcom oleji z oboch strán opečieme, potom preložíme na plech a pečieme v rúre pri teplote 250 stupňov C asi 10 minút. Nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu krátko orestujeme, pridáme kelové lístky a mrkvové pyré a marinádu. Šťavu prevaríme a vložíme do nej lososa. Hotové jedlo môžeme zmrazovať v plytkých hliníkových miskách. Spotrebujeme ho najneskôr do 3 mesiacov. Misky z mrazničky vyberieme, necháme asi 2 hodiny pri izbovej teplote mierne rozmraziť, potom vložíme asi na 10 minút do horúcej rúry.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára