15. januára 2019

Obaľovaná treska

4 filé z lososa., 2 šalátové uhorky., 2 biele jogurty., 4 zemiaky., olivový olej., citrón., soľ., mleté čierne korenie., vetvičku kôpru
Zemiaky očistíme a nahrubo postrúhame, ochutíme soľou a korením. Tresku takisto okoreníme a osolíme. Z oboch strán ho obalíme v zemiakovej hmote a opekáme na panvici na 4 PL olivového oleja. Obal bude tým chrumkavejší, čím pomalšie sa bude opekať. Uhorku ošúpeme. Škrabkou odrežeme dookola dlhé pásy, až po dužinu. Kôprové lístky otrháme a vložíme do studenej vody. Jogurt, soľ, korenie a citrónovú šťavu vymiešame ponorným mixérom dopenista. Uhorkové pásiky osolíme a položíme ich do stredu taniera. Na ne poukladáme lososa. Jedlo ozdobíme jogurtovou penou a odkvapkaným kôprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára