15. januára 2019

Treska na rošte

400 g tresky (vcelku)., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., mletá červená paprika., olej., soľ
Tresku opražíme na panvici alebo opečieme na rošte. Pokrájame ju na malé kúsky, odstránime všetky šupiny a kožu. V hlinenom hrnci podusíme nakrájanú cibuľu na 7 PL oleja, pridáme pretlačený cesnak a tresku. Keď je treska udusená, dáme ju chvíľu chladnúť, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodu a varíme ďalších 30 minút. Dochutíme soľou a podávame. Pri príprave môžeme použiť mrazenú tresku ako polotovar. Kým ju začneme krájať, musíme ju nechať v chladničke trocha rozmraziť. Mrazenú tresku možno uchovávať v mrazničke až 6 mesiacov, ale keď ju kupujeme v mrazenom stave, treba zohľadniť aj čas jej predchádzajúceho skladovania. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára