15. januára 2019

Tempura-recept

200 g morskej ryby., 8 kusov kráľovských kreviet., 100 g mrkvy., 100 g cukiny., 80 g baklažánu., 4 kusy šampiňónov., 40 g bielej reďkovky., 300 g hladkej múky., 1,7 l vody., 20 g čerstvého zázvorového koreňa., 5 cl bieleho vína., 3 cl sójovej omáčky., 50 g cukru., 50 g cibule., olej
Ryby a zeleninu nakrájame na plátky, šampiňóny rozkrojíme na polovicu. Krevety očistíme a z jednej strany jemne narežeme. Z 1,5 l vody a múky pripravíme riedke cesto. Namočíme doň ryby, krevety a zeleninu a vložíme ich do horúceho oleja. Vyprážame asi 2 minúty.
Omáčka: Do hrnca dáme 2 dl vody, zázvor, pokrájanú cibuľu., sójovú omáčku a varíme asi 10 minút. Pridáme cukor, ešte krátko povaríme a necháme vychladnúť. Ryby, krevety a zeleninu pred podávaním osolíme a ozdobíme zelenou paprikou. Podávame s vychladenou omáčkou, do ktorej sme nastrúhali bielu reďkovku. Jedlo sa pri konzumovaní namáča do omáčky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára