½ kg zemiakov., celý pór., 2 šalátové uhorky., 3 dl mäsového vývaru., dl kyslej smotany., dl sladkej smotany., citrón., viazaničku čerstvého kôpru., soľ., korenie
Ošúpané zemiaky nakrájame na malé kocky a s pokrájaným pórom ich v osolenej a okorenenej vode uvaríme do mäkka. Uvarenú zeleninu vyberieme, rozmixujeme a potom vrátime späť do vody, kde sme ju varili. Keď zovrie, pridáme kyslú i sladkú smotanu, všetko ochutíme šťavou z jedného citróna a prisypeme nasekaný čerstvý kôpor. Podľa chuti prisolíme a okoreníme. Obe uhorky rozpolíme, zbavíme ich jadierok a nakrájame na kolieska. Tie niekoľko minút povaríme v mäsovom vývare, a keď uhorky zmäknú, pridáme ich do zemiakovej polievky. Ak bude polievka príliš hustá, môžeme ju ešte rozriediť trochou vývaru. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom. Namiesto čerstvého kôpru môžeme do polievky nakrájať i zelenú feniklovú vňať, ktorá jej dodá oveľa intenzívnejšiu chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára