14. januára 2019

Petržlenová polievka

malá cibuľa., 0,1 l bieleho vína., 0,75 l vývaru., 0,25 l kyslej smotany., PL hladkej múky., 100 g petržlenových listov., soľ., čierne korenie., muškátový oriešok., rastlinný tuk
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, na PL rastlinného tuku speníme, zalejem vínom či vývarom, povaríme s cibuľkou. Smotanu a múku dobre rozmiešame, vmiešame do vývaru a necháme 10 minút variť. Lístky petržlenu nahrubo posekáme a dáme do polievky. Polievku rozmixujeme ručným mixérom, precedíme cez sito, pridáme soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový oriešok.
Syrové knedlíčky
50 g oleja vymiešame so štipkou soli, vmiešame jedno vajce. Primiešame 60 g hrubej múky., a postrúhaného parmezánu. Necháme ½ hodiny odstáť v chlade. Z hmoty formujeme malé knedlíčky a varíme v osolenej vode asi 10 minút. Vyberte ich sitom a o odkvapkaní vložíme do polievky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára