15. januára 2019

Pstruhy na mandliach

4 pstruhy po 200 g., 40 g ságy vita., 60 g mandlí postrúhaných na plátky., 2 citróny., mleté čierne korenie
Pstruhy umyjeme a osušíme. Zvnútra i zvonka osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme kúsky ságy vita, vložíme ho do rúry vyhriatej na maximum. Keď sa sága vita roztopí, krátko v ňom opečieme mandľové lupienky. Do pekáča poukladáme pstruhy, obalíme ich v masle a mandliach a pokropíme citrónovou šťavou. Pečieme v rúre prikryté fóliou na pečenie, ktorú sme na niekoľkých miestach prepichli, pri maximálnej teplote asi 6 minút. Misu obrátime o 180 stupňov a ešte necháme chvíľu piecť. Pstruhy preložíme na servírovaciu misu, polejeme vypečenou šťavou a mandľami a ozdobíme plátkami citróna.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára