4 pstruhy., biele korenie., šťava z ½ citróna., viazanička kôpru., 250 g čerstvých šampiňónov., 8 šalotiek., viazanička trebuľky., 100 g margarínu., 2 dl smotany na šľahanie., vajce., muškátový oriešok., ¼ l bieleho vína
Vypitvané pstruhy opláchneme, osolíme pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme rozdrveným bielym korením, ako aj posekanou kôprovou vňaťou. Očistené, umyté a na plátky nakrájané šampiňóny podusíme na helii spolu s očistenými a na kolieska nakrájanými šalotkami a posekanými lístkami trebuľky, kým sa šťava nevyparí. Potom prilejeme 2 lyžice smotany na šľahanie. Masu necháme vychladnúť a vmiešame do nej vajce, osolíme, posypeme mletým korením a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Plnkou naplníme pstruhy, previažeme kuchynskou niťou, aby plnka počas pečenia nevytiekla, a vložíme ich do maslom potretého pekáča. Pstruhy tiež potrieme maslom, posypeme ich dvoma posekanými šalotkami, podlejme vínom a upečieme v stredne teplej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára