15. januára 2019

Rozprávková ryba

4 plátky tresky (po 125 g)., 4 KL majonézy., 50 g čerstvej strúhanky., PL roztopeného tuku., PL postrúhaného parmezánu., PL pažítky., PL petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie., olej na vymastenie plechu
Rúru predhrejeme na 200 stupňov C. Plech potrieme olejom a rozložíme naň plátky tresky kožou nadol. Každý kúsok potrieme lyžičkou majonézy. Strúhanku, parmezán, pažítku, petržlenovú vňať a roztopený tuk zmiešame, osolíme a okoreníme. Rybacie plátky rovnomerne posypeme zmesou a trocha ju pritlačíme. Rybu pečieme v hornej časti rúry asi 10 až 15 minút. Hotovú rybu môžeme podávať s pečenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára