2 l slepačieho vývaru., balíček polievkovej zeleniny., 2 bobkové listy., KL zrniek čierneho korenia., cibuľa., 750 g filé z tresky., citrón., 2 zelené papriky., 3 póriky., 300 g malých rajčiakov., 3/8 l suchého bieleho vína., soľ., mleté čierne korenie.,, tabasko., po KL bazalky a oregana., podľa chuti 250 g mušlí
Do vriaceho slepačieho vývaru vložíme očistenú a umytú polievkovú zeleninu, bobkový list, zrnká čierneho korenia, ošúpanú cibuľu a 30 minút varíme. Medzitým si umyjeme rybie filé, osušíme ho, nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Papriky a pór rozpolíme, očistíme a nakrájame na prúžky. Rajčiaky ponoríme do vriacej vody, ošúpeme ich a rozpolíme. Z polievky vyberieme polievkovú zeleninu a vlejeme do nej víno. Osolíme ju a okoreníme čiernym korením, tabaskom, bazalkou a oreganom. Do polievky vložíme rybie mäso, papriku a pór a 15 minút varíme na slabom ohni. Nakoniec pridáme mušle z konzervy, rajčiaky, krátko povaríme a dochutíme podľa chuti.
Ikry do rybacej polievky, pripravenej z hláv, chvostov a plutiev kapra varíme osobitne v osolenej vode, do ktorej pridáme trošku octu. Varíme ju približne 10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára