15. januára 2019

Rybacie fašírky s dijonskou horčicou

850 g rybieho filé., 2 bielky., 2 dl smotany na šľahanie., soľ., korenie., PL citrónovej šťavy., 30 veľkých špenátových listov
OMÁČKA: 2 malé cibule., 70 g helie., 1,5 dl suchého bieleho vína., soľ., korenie., cukor., 2 KL sardelovej pasty., KL dijonskej horčice., 20 g múky., 1,25 dl zeleninového a 1,25 dl rybieho vývaru
OBLOHA: zrnká granátového jablka
Filé roztlačíme a primiešame vyšľahané bielky. Pridáme smotanu a plnku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Listy špenátu umyjeme, sparíme horúcou vodou a osušíme. Šesť malých alebo jednu veľkú formu na pečenie potrieme heliou a vyložíme listami špenátu tak, aby prečnievali cez okraj. Formu naplníme rybacou plnkou, povrch zarovnáme a zakryjeme prečnievajúcimi listami. Uzavrieme alobalom a položíme na pekáč do polovice naplnený vodou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov C asi 20 minút. Ak sme použili jednu veľkú formu, pečieme 30 až 40 minút. Na prípravou omáčky očistíme cibuľu, nadrobno ju krájame a do sklovita podusíme na helii. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme korenie a necháme 10 až 15 minút prikryté variť na slabom ohni. Potom romixujeme ručným mixérom a primiešame cukor, sardelovú pastu a horčicu. Z helie a múky si pripravíme zápražku , zalejeme ju zeleninovým a rybacím vývarom. Po 10 minútach odstavíme a vmiešame cibuľové pyré. Metličkou na sneh zašľaháme do omáčky 30 g masla z chladničky. Fašírku vyberieme z formy a podávame s omáčkou ozdobenú zrnkami z garnátových jabĺk a listami špenátu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára