4 plátky morskej ryby., 500 g hubovej zmesi (dubáky., kuriatka., májovky ...)., 30 g helie., cibuľa., PL nakrájanej pažítky., ½ KL koriandra., 0,5 dl olivového oleja., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie
Na panvici opražíme na prudkom ohni v troške olivového olej a očistené a nakrájané huby. Po asi 4 – 5 minútach, keď sa odparí časť vody, huby osolíme a odložíme. Osolené a okorenené plátky ryby prudko opečieme na druhej panvici v olivovom oleji z obidvoch strán. Na helii orestujeme do sklovita očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme koriander a huby. Zmiešame a za neustáleho miešania dusíme. Potom pridáme posekanú pažítku a čerstvo mleté čierne korenie. Rybu podávame na vopred zohriatom tanieri obloženú hubami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára